Rosa houdt lezingen voor, en geef informatie aan, geïnteresseerden. Hierbij maakt ze gebruik van gedichten, muziek, oefeningen en overdenkingen.

Lezing: Rouw & Verlies, Begeleiding

Aan bod komt o.a.: rouwgerelateerde klachten, factoren die van invloed zijn op het rouwen en tips hoe om te gaan met rouw.
De lezing is vooral geschikt voor lotgenotengroepen, hulpverleners, uitvaartbegeleiders, kerken, ouderenbonden en vrouwenverenigingen.

Lezing: Rouw & verlies op het werk

Aan bod komt o.a.: Wat voor impact heeft het op je bedrijf en op je medewerkers wanneer een collega nabestaande wordt? Hoe ga je als collega’s en als leidinggevende om met iemand die zelf (of diens vrouw, man, kind) ernstig ziek is?
Hoe zorg je er voor dat iemand terug kan komen op de werkplek?

Lezing: Kinderen & Rouw

Aan bod komt o.a.: Hoe rouwen kinderen? Welke signalen zijn belangrijk om in de gaten te houden? Wat zijn gedragsuitingen? Hoe kan ik kinderen met rouw goed begeleiden?
Deze lezing is vooral geschikt voor ouderavonden op scholen en peuterspeelzalen

Lezing: Wat maakt gelukkig?

Aan bod komt o.a.: Kun je geluk beïnvloeden? De invloed van je jeugd. De principes voor mentale fitheid.
Het is een lezing waarbij alle aanwezigen in actie worden gezet.

U kunt Rosa benaderen voor het geven van een van bovenstaande lezingen. Wanneer u behoefte hebt aan een lezing rondom een ander thema rondom Rouw & Verlies dan kijkt ze graag met u naar de mogelijkheden.

Een gastdocentschap op een middelbare school of voortgezette opleiding behoort tevens tot de mogelijkheden.