meeuwCoaching voor ondernemers en professionals

Als ondernemer/professional ben je de praatpaal en inspirator voor je medewerkers. Bij wie kun jij je verhaal kwijt? Klankborden helpt je vanuit andere invalshoeken te kijken en houdt je scherp.

De ondernemers/professionals die ik coach heb ik gevraagd wat zij het voordeel vinden van coaching door mij. Zij gaven de volgende antwoorden. Dit levert het hen op:

Alles wat zakelijk passeert, van de afgelopen periode en op dit moment, op een rustig moment naar voren halen. Hierdoor sta ik bewust stil en daardoor pak ik zaken op.

Vooral het meekijken en meedenken is zeer waardevol voor me.

Wanneer de druk groot is, ik een grote werkachterstand heb, is Rosa mijn rustpunt. De gesprekken zorgen voor verheldering en het houden van een goede focus. Ik ben blij met de structuur die Rosa aanbrengt.

Rosa is vertrouwd om mee te praten omdat zij zich persoonlijk opstelt. Hierdoor stelde ik me meer open. Rosa verdiept zich in me. Dat is prettig.

Klankborden/ventileren hoe ik erover denk. Ik verwacht, en Rosa geeft mij, weerwoord. Ze geeft aanwijzingen hoe ik het anders zou kunnen doen of wanneer ik iets het best kan doen. Ze denkt mee.

Balans werk/privé . Afbakenen van zaken, (korte) rustmomenten inbouwen. Ik heb meer rust gekregen, zaken beter in de hand.

Door de waan van de dag, de drukte, kom ik vaak niet toe aan de dingen die ik voor me uitschuif of een hekel aan heb. Rosa bespreekt dit met me, confronteert me ermee. Ze leert me beter te plannen, hoofd- en bijzaken te scheiden.

Ergernissen en frustraties t.a.v. mijn personeel ventileer ik om vervolgens te bekijken hoe ik ermee om wil en kan gaan.

Enkele voorbeelden van wat coaching je kan bieden. Vaak gaat het bij coaching om klankborden, inzicht te krijgen in je eigen manier van doen en hier handen en voeten aan geven. Wanneer je wilt kan ik je namen geven van ondernemers/profesionals die als referentie willen optreden.

Fiscale aftrekbaarheid van de kosten
Voor ondernemers zijn de kosten van coaching als bedrijfskosten aftrekbaar. Ook kan een werkgever zijn medewerkers een coachingtraject laten volgen en als zakelijke kosten aanmerken. Omzetbelastingplichtige ondernemers kunnen ook de btw verrekenen.