meeuw

Testimonials

Astrid
In de gesprekken met Rosa heb ik het gevoel dat er écht naar me geluisterd wordt. Moeilijke en ongrijpbare zaken worden concreter gemaakt. Rosa weet de vinger precies op mijn zere plek te leggen, waarvan ik zelf niet wist dat die plek er zat.
Het contact is plezierig. Rosa geeft een gevoel van vertrouwen. Ze geeft duidelijk richting aan, hieraan heb ik behoefte.

Henri
Een paar keer per jaar heb ik gesprekken met Rosa. Ik noem het mijn ‘mentale APK’.
De gesprekken heb ik nodig om reflectie te plegen: ‘hoe voel ik me’, ‘hoe functioneer ik’; zowel binnen mijn eigen bedrijf als privé, ‘waar sta ik nu en waar wil ik heen’.
Rosa houdt mij hierbij een spiegel voor. Ze vertelt me hoe ik op haar over kom, wat ze hierbij voelt, ziet en denkt. Een kwaliteit van haar is dat ze zaken heel helder ziet. Ze ziet en voelt wat ik nodig heb en waar ik veel moeite mee heb.
Ze respecteert mijn gevoelens.
Aan het eind van ons gesprek maak ik vaak gelijk een afspraak voor een volgende ‘APK’. Op deze manier verplicht ik mijzelf bewust bij bovenstaande zaken stil te staan. In het verleden las ik verschillende coachende boeken en probeerde zelf die diepgang aan te brengen in mijn leven. Toch lukte me dat op die manier onvoldoende; het bleef alleen maar bij lezen en niet bij het in de praktijk brengen van zaken.

Paulien
Wat ik mooi vind in Rosa: ze luistert aandachtig, ze stelt directe vragen, scherpe vragen die tot nadenken stemmen, ze durft te confronteren. En daarin ervaar ik haar als liefdevol aanwezig.

Henk
December 2010 was mijn leven min of meer vastgelopen, ik was mijn zelfvertrouwen kwijt en zat continu in een neerwaartse spiraal, ik kwam er niet uit.

Tien jaar geleden overleed mijn vrouw, en ik heb nog steeds heel veel gevoel/ binding met haar, op mijn werk begon ik mij hoe langer hoe meer te storen aan brute manieren/ achterbakse gebeurtenissen, haantjesgedrag die zich voordeden plus in de familie ging het stel waar ik heel veel mee optrok scheiden, waardoor ik persoonlijk in de put kwam te zitten.
.
Ik las rond de kerst 2010 over de paktijk van Rosa en had  direct een heel goed gevoel bij de manier van aanpak, het huiselijke/persoonlijke gevoel!!!, ik maakte een afspraak en we gingen `aan de slag´; door goede gesprekken, oefeningen, tekeningen maken heb ik mezelf terug gevonden!, en kan ik beter relativeren en incasseren.

Ik vind dat de kracht van alles is dat je samen een rode draad uitzet, Rosa je begleidt en vervolgens je gewoon zelf stap voor stap opbouwt en het zelfvertrouwen terug krijgt.

Rosa ontzettend bedankt voor je begeleiding!

Inge
Mijn hulpvraag: hulp bij bewustwording, verkrijgen van een positiever zelfbeeld, vergroten van zelfvertrouwen, leren luisteren naar eigen gevoelens en daarnaar leren te handelen.

Ik heb Rosa als professioneel, zeer warm en persoonlijk geïnteresseerd ervaren. Voelde me bij haar op mijn gemak en daarom vrij om gevoelens de vrije loop te laten gaan en eerlijk antwoord te geven zonder schaamte.
Door de juiste vraagstelling kan ik dingen, waar ik jaren op een bepaalde manier tegenaan heb gekeken, nu anders zien en er daardoor anders mee omgaan.
Ik ben aangezet om na te denken over dingen, waar ik nog nooit over nagedacht had, bijvoorbeeld, doe ik de dingen die ik doe omdat ik dat zelf echt wil of omdat (ik denk dat) iemand anders dat graag wil, en wil ik aardig worden gevonden door iedereen, en schuif ik mijn eigen wensen/gevoelens daarvoor aan de kant?
Bij een van de laatste gesprekken, waarin we terugblikten op ons eerste gesprek, was ik blij verrast me te realiseren hoeveel vooruitgang ik heb geboekt!
Ik zal mijn hele leven moeten blijven leren, net als iedereen, maar Rosa heeft me op het juiste moment een duw in de goede richting gegeven.
Ik heb het als plezierig ervaren dat de gesprekken in een warme, geborgen omgeving plaatsvonden, al waren de buitensessies ook een verrassende afwisseling.
Tijdens een visualiseringoefening heb ik een paar heel bijzondere ervaringen gehad, die ik koester…

Veel mensen voelen schroom om met problemen, op het geestelijke en/of emotionele vlak hulp in te roepen terwijl het ‘normaal’ is om met een lichamelijk pijntje naar de dokter te gaan.
Wanneer mensen zich zouden realiseren hoe belangrijk hun geestelijke gezondheid voor hun lichamelijke gezondheid is, zouden ze daar misschien makkelijker wat aan doen. Ik wil alleen zeggen dat ik blij ben dat ik die drempel wel over ben gegaan, en in mijn omgeving bij niemand negatieve reacties heb gekregen als ik het ter sprake bracht, integendeel zelfs. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld volgen, dat wanneer het geestelijk of emotioneel wat minder gaat ze de stap durven zetten om hulp te zoeken. Zodat ze weer positiever en evenwichtiger in het leven staan (waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook mensen in hun naaste omgeving een groot plezier doen).

We krijgen op school les in lezen en schrijven, rekenen en geschiedenis, maar niet in ‘het leven zelf’. Waarom zou het dan een schande zijn als we er een keer zelf niet helemaal uit kunnen komen, en wat hulp inroepen?

Bert
Ik voelde me serieus genomen. Rosa liet mij zelf ontdekken dat mijn eigen denkwijze me onzeker maakt. Ik vond het heel plezierig dat Rosa me in contact bracht met mijn eigen kwaliteiten. Hierdoor zag ik ze en kon ik ze benoemen.