(Deventer Centraal) Praktijk Rosa Kiekebosch-Wigink nu ook in Deventer

E-mail PDF

Praktijk Rosa Kiekebosch-Wigink nu ook in Deventer

Na zeven jaar een praktijkruimte aan huis in Heeten houdt het bedrijf Kiekebosch Rouw- en Verliesbegeleiding/Coaching voor ondernemers en professionals nu ook praktijk in het Kuna Ludado pand aan de Brinkgreverweg in Deventer. De ruimte is aangenaam en stil. Er ligt wit tapijt op de vloer, er staat een massagetafel die soms door haar wordt gebruikt. “Mensen kunnen soms letterlijk vastzitten in hun verdriet”.

Rosa Kiekebosch-Wigink (47) geeft begeleiding in rouw en situaties waarin er sprake is van verlies, ook mantelzorgers horen daar bij. Vooral mensen die een dierbare zijn verloren, zeer ernstig ziek zijn of ongewenst kinderloos bezoeken haar praktijk. Evenals mensen die chronisch ziek zijn, hun baan hebben verloren of met een scheiding hebben te maken. Daarnaast coacht ze, vaak vanuit een landelijke organisatie, ondernemers en professionals en hun inwonende familieleden.

De groei van haar bedrijf en de betere bereikbaarheid heeft haar tot een ruimte in Deventer doen besluiten. Een groot deel van haar leven werkte ze in Deventer als (directie)secretaresse bij o.a. Deventer Ziekenhuis, Twijnstra Gudde en Uitgeverij Kluwer. Steeds meer werkgevers weten haar rechtstreeks te vinden. Er is hen gelukkig heel wat aan gelegen dat werknemers met rouw & verlies en mantelzorgers goede begeleiding krijgen, hierdoor wordt langdurige uitval vaak voorkomen.

Rosa Kiekebosch-Wigink behoort bij de top 12 van beste counsellors uit Nederland en België, zo is te lezen op haar website. Tientallen klanten en relaties hebben hun stem en positieve motivaties op haar uitgebracht bij de laatste verkiezingen. Ze wordt door hen allen zeer gewaardeerd.

Ze volgde diverse opleidingen en trainingen, haar eigen verlieservaringen vormen mede de basis voor haar werk. Rosa is aangesloten bij beroepsverenigingen om op die manier de kwaliteit te waarborgen.
Een nieuw evenwicht vinden, zo omschrijft Kiekebosch de kern van het proces. Niets wordt meer zoals het was of zal zijn zoals je eerder jouw toekomst had voorgesteld. De kracht vinden om verder te gaan zodat uiteindelijk weer naar de toekomst kan worden gekeken. Dit alles kost tijd en aandacht. Ik ondersteun je bij het leren omgaan met je verlies. Rosa vindt het heel belangrijk dat je ruimte inneemt voor je psychisch welbevinden.

Met haar praktijk heeft ze een veilige plek gecreëerd voor steun, (h)erkenning, begrip en hulp. Haar motto is: Jouw toekomst hangt van een hoop dingen af, maar vooral van jou! Verstoorde rouw kan lang doorwerken. Niet alleen op je eigen leven, maar ook op dat van mensen om je heen.