Nieuwsbrief 19

PDF

Beste lezer,

Sinds 2006 helpt Rosa Kiekebosch-Wigink (Heeten / Deventer) als coach & counsellor mensen zichzelf te ontwikkelen. Haar specialisatie is LifeCoaching & Verliesbegeleiding. Meer.. www.rosakiekebosch.nl

Jaargang 5, nummer 1 januari-februari-maart 2015

Inhoud:
Uit mijn praktijk: Een prachtig 2015!
Uit mijn praktijk: Radio-interview
Uit mijn praktijk: Vergoedingen zorgverzekeraars 2015
Uit mijn praktijk: Contact via Facetime/Skype
Reactie op een ingezonden brief in de Margriet
Lied: Open einde, Zanger: Rob de Nijs
Lied: Geen kind meer, Zanger: Karin Bloemen
Gezien op TV / You Tube: Laura
Gedicht: Gedicht: Geef nooit op, Auteur: Dalia Lama
Afsluiting: Wil jij je ook zo positief voelen?

Uit mijn praktijk: Een prachtig 2015!
Hierbij wens ik jou en je dierbaren een zacht, krachtig en verbonden 2015 toe!

Alweer een jaar voorbij, een mooie gelegenheid om je te bedanken. Ik ben blij dat je de moeite en tijd neemt om mijn nieuwsbrief te lezen. Dit is de 19e nieuwsbrief van mijn praktijk. De nieuwsbrief wordt ieder kwartaal bij ruim 1.100 mensen elektronisch bezorgd. Door sommigen van voor tot achter gelezen en bekeken, door anderen misschien ongelezen verwijderd. Zo gaat dat, het is een vluchtige maatschappij waarin we leven. Na iedere nieuwsbrief ontvang ik altijd enkele reacties en waarderingen, ze geven me goede moed om hiermee door te gaan. Wil je mijn nieuwsbrieven niet meer ontvangen? Voel je vrij je af te melden. Wil je de nieuwsbrief met anderen delen? Graag! Stuur het gerust door.

Uit mijn praktijk: Radio-interview
Interview over begeleiding bij Rouw & Verlies.
3 december jl. ben ik geïnterviewd over mijn werk door drie 16-jarige leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer voor de Deventer Radio. Het was een leuke ervaring. Nog niet eerder was ik live op de radio. Het totale interview duurt circa 15 minuten en geeft veel informatie. Wanneer je het interview wilt luisteren klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=_wW6U7hP0-c

Uit mijn praktijk: Vergoedingen zorgverzekeraars 2015
Hierbij een link naar een pagina van mijn website. Daarop vind je een link naar het concept ‘Vergoedingenoverzicht Zorgverzekeraars 2015’ van mijn beroepsvereniging: http://www.rosakiekebosch.nl/vergoedingen
Wanneer je in 2015 mijn praktijk wilt bezoeken dan kun je zien of je een vergoeding ontvangt. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend! Je bent zelf verantwoordelijk om aan de hand van je polis navraag te doen bij je zorgverzekeraar over de juiste vergoeding. De lijst zal nog worden bijgewerkt wanneer er nieuwe informatie is.

Zorgverzekeraars die tot nu toe vergoeden zijn:
Besured, CZ, CZ Direct, De Goudse, Delta Lloyd, De Friesland, De Friesland&Kiemer, IAK, IZA, IZZ, Kiemer, National Academic, OHRA, Promovendum, S.Z.V.K.(Krijgsmacht), Univé, UMC, VGZ, Zekur restitutie polis, Zilverenkruis Achmea.
Bij de ene zorgverzekeraar zie je onder het kopje ‘vergoeding op basis van registratie bij’ alleen ABvC staan. Bij een andere zorgverzekeraar zie je staan ‘vergoeding op basis van registratie bij’ ABvC & RBCZ. Ik ben zowel aangesloten bij de ABvC als bij de RBCZ.
Registratie bij RBCZ is een individuele keuze van de Counsellor en is uitsluitend mogelijk omdat ik voldoe aan de door de RBCZ gestelde voorwaarden en opleidingscriteriaa.


Uit mijn praktijk: Contact via Facetime/Skype
Wanneer het i.v.m. omstandigheden moeilijk voor je is om mijn praktijk te bezoeken en/of de afstand een belemmerende factor is dan ben ik ook beschikbaar via Facetime en Skype.
http://www.rosakiekebosch.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=43

Reactie op een ingezonden brief in de Margriet
Onlangs las ik een verhaal in “Margriet” van ene Daphne (38). In haar jeugd waren er traumatische verlieservaringen. Haar leven daarna is moeizaam verlopen. Daphne eindigde haar verhaal met de woorden: ‘Als mijn verdriet destijds was erkend, was ik er zelfverzekerder uit gekomen. Dan had hier een andere vrouw gestaan.’ Dit raakte me, ik voelde vanuit mijn hart de behoefte naar haar te reageren. Uit haar verhaal werd me niet duidelijk of ze ooit goede begeleiding heeft gehad, of ze ooit met haar verleden aan de slag is geweest. Ook wou ik graag een boek onder haar aandacht brengen. Alhoewel nooit eerder gedaan heb ik haar via de redactie een brief geschreven. De redactie vond de brief lief en heel mooi, de briefschrijfster was er erg blij mee. De redactie wou graag een – sterk ingekorte – versie van mijn brief opnemen om nog meer mensen te bereiken die Daphne’s verhaal herkennen. Hiermee ben ik akkoord gegaan. Het stond in Margriet 46/2014.Lied: Open einde
Zanger: Rob de Nijs
Origineel : ''Funeral for a friend'' van Elton John - https://www.youtube.com/watch?v=NWSQFF36-Bc

Mooie zinnen:
Ik heb nooit geleerd te leven met jouw dood. God ik hou zo van jou, misschien is het niet waar, zwaait opeens die deur weer open. En natuurlijk sta jij daar.
Want ik hou zo van jou, afscheid nam ik niet.
Ik droom je terug bij mij, ik hou je zo goed vast.
Ze zeggen dat het went, maar niemand zegt wanneer. Dus ik leef met de dag en jij sterft telkens weer.
Het einde blijft nu open, zoals jij het achterliet.

Lied: Geen kind meer
Zanger: Karin Bloemen
Na al die jaren vind ik het lied nog steeds prachtig
http://www.youtube.com/watch?v=G6hPHLNZPj4

Gezien op TV / You Tube: Laura
Laura een 20-jarige indrukwekkende en levenskrachtige vrouw die een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Ze heeft ervoor gekozen zich niet verder te laten behandelen.
Haar boodschap: Leef! Geniet van de schoonheid van het nu-moment. http://www.eo.nl/tv/knevelenvandenbrink/artikel-detail/laura-maaskant/

Gedicht: Geef nooit op
Auteur: Dalia Lama

Geef nooit op
Het maakt niet uit wat er speelt
Geef nooit op

Ontwikkel het hart
In jouw land wordt er teveel energie gestopt
in het ontwikkelen van de geest
in plaats van het ontwikkelen van het hart
Ontwikkel het hart

Heb mededogen
Niet alleen voor je vrienden
maar voor iedereen
Heb mededogen

Werk aan vrede
in je hart en in de wereld
Werk aan vrede

en ik zeg het opnieuw

Geef nooit op
Het maakt niet uit wat er speelt
Het maakt niet uit wat er om je heen speelt

Geef nooit op

De Dalai Lama
Afsluiting: Wil jij je ook zo positief voelen?

Beste lezer, ik heb weer gedeeld wat ik wou delen. Hoop dat het waarde voor je heeft. De volgende nieuwsbrief verschijnt begin april 2015. Onderstaande gevoelens ervaren mensen na gesprekken met mij. Wil jij je ook zo voelen? Wil je meer weten? Heb je behoefte aan een gesprek?
Kijk voor meer informatie op www.rosakiekebosch.nl of bel 06 486 47 561Hartelijke groet,
Rosa Kiekebosch-Wigink